onsdag 22 december 2010

Julmat dag 2,3,4,5

Det tar mycket tid att göra all julmat att jag inte hinner göra inlägg här på bloggen. Men nu kommer bilder på maten från Söndag, Måndag, Tisdag, Onsdag,

Det här är våra egna saffrans bullar med socker. Istället för den gammla hedliga lussekatterna med saffran i så gör vi helt vanliga bullar fast vi tar i saffran. Och gör en vanljfyllning och innan servering penslar man dem i smält smör och doppar i socker

Hemmagjord chokladtryffel från Lisa och Monica Eisenman (recept.nu)

Annas senap. Min mammas kompis Annas eget recept på senap.

Degen till vårt egna bröd

Brödet färdigt!


Recept:


7 1/2 dl rågsikt
1/2 tsk salt
1 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat

Blandas ihop


4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap


blanda alltihopa till en kladdig deg och
häll upp i en smord form

grädda i 175grader i 1 1/2 timma

Efter en timma kan du lägga på lite folie


Klart! Supergott!

Förberedelse till inlagd sill, från Annas mat.
Färdig inlagd sill

Mandelmassa rulle till farfar (PS, säg inget till honom....)


Recept:

ca 1/3 av en mandelmassa
ca en halv nogat
smält choklad till pensling

Dekorera med något fint tex silverkulor, strösssel eller valnötter
Här är min egenkomponerade sill! Den innehåller creme fraiche, majonäs, stenbitsrom och gräslök. Sen har jag haft i 5-minuters sill. Jättegott!

Hovmästarsås från nätet. En helt vanlig hovmästarsås som smakar helt fantastiskt till den gravade laxen.
Senapsill från Leilas home delivery tillsammans mer Stephen Simmonds. (finns på recept. nu)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar